Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2006

Καθυστερήσεις ,καθυστερήσεων

Πριν από κάποια χρόνια αν μια σειρά μεταδιδόταν με καθυστέρηση 2-3 χρόνων σε σχέση με την χώρα προέλευσης τις την θεωρούσαμε καινούρια σειρά.

Ο λόγος ήταν κυρίως το γεγονός πως η Κύπρος ήταν αποκομμένη από τον έξω κόσμο. Δεν υπήρχε το internet ,τα διάφορα περιοδικά και τα δορυφορικά κανάλια έτσι ο Κύπριος δεν ήξερε καν αν αυτή η σειρά ήταν 1,2,3 η και περισσοτέρων χρόνων.

Πλέον όμως αυτό δεν ισχύει.
Γνωρίζουμε και ποίες σειρές είναι φετινές αλλά και ποίες σειρές είναι πολύ παλιές.
Επίσης γνωρίζουμε πότε μια ελληνική σειρά μεταδίδεται στην Ελλάδα και με πόσες μέρες η και βδομάδες την μεταδίδουν τα κυπριακά κανάλια.

Σειρές και εκπομπές όπως το "Survivor" το" OlaX "το "Παρά Πέντε" το "TVtinglon" και πολλές άλλες μεταδίδονται στην Κύπρο με διαφορά 1 έως και 3 βδομάδων.

το πρόβλημα είναι πως κάποια κανάλια μεταδίδουν διάφορες άλλες σειρές απευθείας με αποτέλεσμα να σχολιάζονται κάποιες από τις εκπομπές την αμέσως επόμενη μετά...αλλά εμείς δεν έχουμε δει την εκπομπή/σειρά.

Δηλαδή ας πάρουμε για παράδειγμα το "Πάρα Πέντε".
Το βλέπουμε με 1-2 βδομάδες καθυστέρηση σε σχέση με την Ελλάδα.
Την αμέσως επόμενη μέρα από την μεταδώσει τις στην Ελλάδα ,το "Πάρα Πέντε" σχολιάζετε ( με περίληψη του επεισοδίου αλλά και σκηνές από το επεισόδιο ) από την εκπομπή "Όμορφος Κόσμος το Πρωί" .
Άρα κάποιος που βλέπει την σειρά και δεν θέλει να μάθει τι έγινε στο επεισόδιο πρέπει να κρατάει την Τηλεόραση του κλειστή η να αποφεύγει το MEGA μέχρι να μεταδοθεί το επεισόδιο αυτό.
Η συγκεκριμένη σειρά είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που αφορούν σε όλα τα κανάλια.

Από την άλλη οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο MEGA γιατί μεταδίδει το "Όσα λεν οι άντρες μεταξύ τους" απευθείας .Δυστυχώς όμως δεν διαφήμισε καθόλου σχεδόν την συγκεκριμένη εκπομπή η οποία είναι εξαιρετική

Δεν υπάρχουν σχόλια: